Čarobna Čokoladna torta
Ova čokoladna torta će vam sigurno podići raspoloženje, opustiti vas i usrećiti!
Sastojci za biskvit:
8 jaja,
8 žlica šećera,
6 žlica brašna,
4 žlice kakaa
prašak za pecivo.
Priprema:
Odvojiti bjelanjke i prvo njih izmiksati.
Žutanjke izradite sa šećerom pa dodajte ostale sastojke te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Biskvit pecite na 180*C oko 35 minuta.
Kada se ohladi razrežite ga na 3 dijela.
Čoko krema:
1 l mlijeka,
4 vrećice pudinga od čokolade,
150 g čokolade za kuhanje,
6 žlica šećera
250 g margarina.
Priprema
Pomiješajte puding i šećer u 2 dcl mlijeka a ostatak stavite kuhati.
U vrućem mlijeku skuhajte kremu, maknite s vatre i dodajte čokoladu.
Kada se krema ohladi dodajte joj izrađeni margarin.
Na vatri malo ugrijte marmelade od marelica (300g) i napravite šlag od 3 dcl vrhnja za šlag.
Tortu slažite ovako: biskvit- marmelada-čoko krema-šlag- biskvit- marmelada- čoko krema- šlag- biskvit
Sastojci za biskvit:
8 jaja,
8 žlica šećera,
6 žlica brašna,
4 žlice kakaa
prašak za pecivo.
Odvojiti bjelanjke i prvo njih izmiksati.
Žutanjke izradite sa šećerom pa dodajte ostale sastojke te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Biskvit pecite na 180*C oko 35 minuta.
Kada se ohladi razrežite ga na 3 dijela.
Čoko krema:
1 l mlijeka,
4 vrećice pudinga od čokolade,
150 g čokolade za kuhanje,
6 žlica šećera
250 g margarina.
Priprema
Pomiješajte puding i šećer u 2 dcl mlijeka a ostatak stavite kuhati.
U vrućem mlijeku skuhajte kremu, maknite s vatre i dodajte čokoladu.
Kada se krema ohladi dodajte joj izrađeni margarin.
Na vatri malo ugrijte marmelade od marelica (300g) i napravite šlag od 3 dcl vrhnja za šlag.
Tortu slažite ovako: biskvit- marmelada-čoko krema-šlag- biskvit- marmelada- čoko krema- šlag- biskvit
Primjedbe
Objavi komentar