Kuglof sarma

Evo nešto poznato i jako ukusno ali u novom ruhu.... Malo se poigrajte sa kiselim kupusom i mesom .......


Sastojci

1/2 kg mljevenog mesa
1 jaje
1 glavica luka
1 čen češnjaka
papar,crvena mljevena paprika
sol,vegeta
sitno narezana slanina i kuhana riža ( količina riže i slanine po želji ) .
glavica kiselog kupusa


Priprema
1.


U oblik posude kuglof modle,premažite mašću ili uljem, poslažite listove kiselog kupusa i preko ivice modle.



2.


U drugoj posudi promiješajte 1/2 kg mljevenog mesa, 1jaje, poprženu glavicu crvenog/crnog luka,1 češnjak, papar ,crvena mljevena paprika,sol,vegeta,sitno isjeckana slanina i kuhana riža ( količina riže i slanine po želji ) .



3.


Popunite kuglof modlu sa smjesom za sarmu i prekrijte kupus lišćem koje smo ostavili van ivice modle.



4.


Odozgo poslažite više kupusa, ako potamni da možete skinuti.
Polijte sa malo ulja ili masti.


5.


Peći u rerni na umerenoj temperaturi od 180 do 200 stepeni oko 45-50 minuta.



6.


Potom izvaditi iz rerne.
Uklonite lišće koje je potamnjelo i osušilo se.



7.
Presjek kuglof sarme...


8.
Odrezano parče sarme...

Primjedbe

Popularni postovi