Torta Dubrovnik
Evo malo Dubrovnika u mojoj kuhinj...
Sastojci
10 kom. jaja
200 g mjevenih oraha
300 g čokolade za kuhanje
300 g šećera u prahu
300 g maslaca
Priprema
1.
Tući maslac sa šećerom u prahu
2.
Dodavati jedno po jedno žumanjce
3.
Dodati rastopljenu čokoladu
4.
Na kraju orahe i snijeg od bijelanca, lagano umješati pjenjačom
5.
Pola smjese staviti peći u kalup za tortu(promjera 26 cm)na temperaturu
170°C cca.30 min provjeriti čačkalicom dali je pečeno
6.
Drugu polovicu smjese spremiti u hladnjak
7.
Kad se pečeni biskvit ohladi namazati sa ostatkom smjese
8.
U
krasiti tučenim slatkim vrhnjem
Sastojci
10 kom. jaja
200 g mjevenih oraha
300 g čokolade za kuhanje
300 g šećera u prahu
300 g maslaca
1.
Tući maslac sa šećerom u prahu
2.
Dodavati jedno po jedno žumanjce
3.
Dodati rastopljenu čokoladu
4.
Na kraju orahe i snijeg od bijelanca, lagano umješati pjenjačom
5.
Pola smjese staviti peći u kalup za tortu(promjera 26 cm)na temperaturu
170°C cca.30 min provjeriti čačkalicom dali je pečeno
6.
Drugu polovicu smjese spremiti u hladnjak
7.
Kad se pečeni biskvit ohladi namazati sa ostatkom smjese
8.
U
Primjedbe
Objavi komentar