Torta s piškotama i kremom od vanelije

Ova torta s kremom od vanilije topi se u ustima i savršeno osvježava
Nema uključivanja rerne, a jednostavna je za pripremu. Prema tome, stvarno ne znamo šta još čekate za napad na ovu sjajnu poslasticu.






KREMA: 
2 pudinga od vanilije
300 ml vrhnja za šlag
450 ml mlijeka
200 gr šećera
250 gr margarina sobne temperature
OSTALO: 
250 gr piškota
250 ml mlijeka
1 vanilin šećer
3 žlice ruma
300 ml šlaga za dekoraciju


PRIPREMA:

1. Pudinge pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka.

2. Ostatak mlijeka stavite kuhati zajedno sa vrhnjem za šlag.

3. U uzavrelo mlijeko i vrhnje umiješajte pripremljeni puding i nastavite kuhati dok se ne zgusne.

4. Skuhani puding ostavite da se ohladi.

5. Margarin sobne temperature isjeckajte i izradite s pudingom.

6. Na tacnu postavite obruč (koristila sam dimenzije 24 cm).

7. Pomiješajte mlijeko, vanilin šećer i rum.

8. Svaku piškotu kratko uronite u pripremljeno mlijeko i složite na tacnu.

9. Preko piškota premažite pola kreme od vanilije.

10. Ponovo umačite piškote u pripremljeno mlijeko i složite još jedan red.

11. Ostatak kreme premažite preko piškota.

12. Stavite tortu u frižider da se stegne.

13. Nožem odvojite tortu od obruča.

14. Cijelu tortu premažite šlagom i dekorirajte po želji.


Primjedbe

Popularni postovi