Čokoloko zadovoljstvo
Savršena kombinacija kafe i čokolade...mmm...isprobajte!
Sastojci:
5 kom jaja
3 kašike Kakao
3 kašike Brašno
7 kašika Šećer
2 kašike Mljeveni orasi
Fil:
600 ml Slatka pavlaka
100 gr Čokolada
2 kašike Ulje
3 kašike Kuhana jaka crna kafa
Priprema:
Pjenasto umutite bjelanca sa šećerom. Postepeno, uz neprestano mućenje, dodajte žumanca, kakao, brašno i orahe.
Smjesu sipajte na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni.
Ispečenu koru podijelite na tri dijela. Čokoladu rastopite na pari.
Dodajte kašiku kafe i ulje. Brzim pokretima mutite čokoladu da se masa izjednači.
Zatim umutite pavlaku s preostalom kafom i tri kašike pripremljene čokolade.
Filujte kore smjesom s pavlakom. Preostalu čokoladu upotrijebite za glazuru.
Sastojci:
5 kom jaja
3 kašike Kakao
3 kašike Brašno
7 kašika Šećer
2 kašike Mljeveni orasi
600 ml Slatka pavlaka
100 gr Čokolada
2 kašike Ulje
3 kašike Kuhana jaka crna kafa
Priprema:
Pjenasto umutite bjelanca sa šećerom. Postepeno, uz neprestano mućenje, dodajte žumanca, kakao, brašno i orahe.
Smjesu sipajte na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni.
Ispečenu koru podijelite na tri dijela. Čokoladu rastopite na pari.
Dodajte kašiku kafe i ulje. Brzim pokretima mutite čokoladu da se masa izjednači.
Zatim umutite pavlaku s preostalom kafom i tri kašike pripremljene čokolade.
Filujte kore smjesom s pavlakom. Preostalu čokoladu upotrijebite za glazuru.
Primjedbe
Objavi komentar