Slana strudla

U nedostatku vremena da pravim kiflice, (a tako mi se jela tjestenina), nastala je ova strudla. Puno manje vremena oduzima a okus je isti…



Sastojci
2 solje mlijeka
1 kasika secera
5 solja brasna
malo vise od pola solje ulja
1 kesica kvasca
1 manja kasika soli


Za filovanje
500 gr sunke isjecene na listice
300 gr mocarela sira
malo origana
jedno zumance za premazivanje




Priprema
1.
U ugrijano mlijeko staviti kvasac i kasiku secera pa ostaviti da se digne.

2.
Kada se kvasac digao dodati ulje, so i brasno i zamjesiti tijesto pa ostaviti da se digne.

3.
Kada je tijesto dovoljno odstojalo, podijeliti ga na tri kugle, pa rasklagijati svaku od njih i filovati sunkom i sirom, posuti malo origana , pa tijesto zamotati u strudlu, premazati zumancom i staviti da se pece.

4.
Po vasem izboru od ovog tijesta mozete praviti jednu, dvije ili vise strudli. Vi rasporedite tijesto po vasoj zelji. Isto se odnosi i na fil, dakle mozete staviti vise ili manje sira i sunke.

Primjedbe

Popularni postovi