Fina pogača
Za ljubitelje ukusnih pogača evo jednog odličnog predloga... Korica krcka, unutrašnjost mirisna i meka
Potrebno je:
300g brašna
pola kockice kvasca
1dcl jogurta
1 jaje
1žumance
1kašikica soli
malo šećera
1dcl mlake vode
Nadev:
2dcl kisele pavlake
100g šunke
100g trapist sira
oko 70g margarina isečenog na listove ili kocke
Priprema
1. U 1dcl vode razmutiti kvasac sa šećerom.
2. Ostaviti ga 10tak minuta da zapeni.
3. Brašno i so prosejati usud za mešenje
4. Dodati kavasac, jaje, jogurt.
5. Zamesiti meko testo.
6. Ostaviti ga na toplo 45minuta.
7. Zatim rastanjiti oklagijom.
8. Što tanje to bolje.
9. Preko testa premazati pavlaku a od gore posutu narendan sir i staviti šunku iseckanu na kocke.
10. Uviti krajeve ali da sredina ne bude prekrivena.
11. Premazati žumancem uvijene krajeve i od gore na krajeve staviti kocke margarina, malo malo udaljene jedna od druge.
12. Peći na 200C
13. Rumenu prekriti vlažnom krpom.
Potrebno je:
300g brašna
pola kockice kvasca
1dcl jogurta
1 jaje
1žumance
1kašikica soli
malo šećera
1dcl mlake vode
2dcl kisele pavlake
100g šunke
100g trapist sira
oko 70g margarina isečenog na listove ili kocke
Priprema
1. U 1dcl vode razmutiti kvasac sa šećerom.
2. Ostaviti ga 10tak minuta da zapeni.3. Brašno i so prosejati usud za mešenje
4. Dodati kavasac, jaje, jogurt.
5. Zamesiti meko testo.
6. Ostaviti ga na toplo 45minuta.
7. Zatim rastanjiti oklagijom.
8. Što tanje to bolje.
9. Preko testa premazati pavlaku a od gore posutu narendan sir i staviti šunku iseckanu na kocke.
10. Uviti krajeve ali da sredina ne bude prekrivena.
11. Premazati žumancem uvijene krajeve i od gore na krajeve staviti kocke margarina, malo malo udaljene jedna od druge.
12. Peći na 200C
13. Rumenu prekriti vlažnom krpom.



Primjedbe
Objavi komentar