KARPATI
Nije teško zaključiti zašto se ovaj kolač zove Karpati. Ime je zbilja originalno i savršeno mu odgovara.
Sastojci za tijesto
5 jaja
125 g maslaca (pola maslaca)
2 dl brašna (1 čaša )
2 dl vode (1 čaša )
na vrh noža soli
Krema
3 vanilija pudinga
1 l mlijeka
3 čvrsta jogurta
2 dl šećera (1 čaša )
1 cijeli maslac
Priprema
Vodu i maslac kuhati dok ne provri. U to dodati 2 dl brašna i malo soli. Samo promiješati da postane jednolična masa, ne treba kuhati.
Prebaciti u plastičnu posudu i odmah dodavati jedno po jedno jaje. Ne morate čekati da se ohladi.
Zagrijte pećnicu. Tanko namazati pola kreme na papir za pečenje u velikoj tepsiji (za pećnicu) i peći oko 20 min na 220°C. Isto napraviti i s drugim dijelom kreme kako biste dobili dvije kore.
Skuhajte puding s 2 dl šećera u 1 l mlijeka. 2. U ohlađeno dodajte maslac.
Izmutite 1/2 l šlaga. Voće iz kompota narezati na manje komade. Možete koristiti marelice, kruške, višnje, što god volite iz kompota.
Slagati: kora, krema, voće, šlag, kora Gore posipati šećerom u prahu.
Sastojci za tijesto
5 jaja
125 g maslaca (pola maslaca)
2 dl brašna (1 čaša )
2 dl vode (1 čaša )
na vrh noža soli
3 vanilija pudinga
1 l mlijeka
3 čvrsta jogurta
2 dl šećera (1 čaša )
1 cijeli maslac
Priprema
Vodu i maslac kuhati dok ne provri. U to dodati 2 dl brašna i malo soli. Samo promiješati da postane jednolična masa, ne treba kuhati.
Prebaciti u plastičnu posudu i odmah dodavati jedno po jedno jaje. Ne morate čekati da se ohladi.
Zagrijte pećnicu. Tanko namazati pola kreme na papir za pečenje u velikoj tepsiji (za pećnicu) i peći oko 20 min na 220°C. Isto napraviti i s drugim dijelom kreme kako biste dobili dvije kore.
Skuhajte puding s 2 dl šećera u 1 l mlijeka. 2. U ohlađeno dodajte maslac.
Izmutite 1/2 l šlaga. Voće iz kompota narezati na manje komade. Možete koristiti marelice, kruške, višnje, što god volite iz kompota.
Slagati: kora, krema, voće, šlag, kora Gore posipati šećerom u prahu.



Primjedbe
Objavi komentar