KREM LAZANJA TORTA

Kremasta, čokoladna lazanja torta koja se jednostavno i brzo priprema.



SASTOJCI
450 gr mascarpone sira
1 kutija kakao keksa (Zlatni pek kakao keks)
200 gr čokolade
1 slatka pavlaka
100 gr šećera
1 kašičica vanila ekstrakt



PRIPREMA

Istopite 180 gr čokolade na pari. Ostavite sa strane da se prohladi 2 do 3 minuta.
Mascarpone sir, šećer i vanila ekstrakt sipajte u posudu za mešanje, srednje veličine pa dodajte istopljenu čokoladu. Promešajte varjačom.

U drugoj posudi umutite slatku pavlaku pa polovinu, lagano umešajte u čokoladnu mešavinu.
Poređajte keks na dno vatrostalne posude ili pleha (oko 20×20 cm ili pravougaonu srednje veličine). Sipajte pola čokoladne mešavine preko keksa i rasporedite ravnomernoa zatim sipajte polovinu preostale umužene slatke pavlake.

Poređajte još jedan red keksa, preostalu čokoladnu mešavinu pa preostalu slatku pavlaku.
20 gr čokolade izrendajte preko slatke pavlake, da ukrasite tortu.
Ostavite u frižideru 6 do 8 sati ili preko noći, da se lepo stegne.

Primjedbe

Popularni postovi