Meso iz pečnice



MESO KAO ISPOD PEKE (A IZ PEĆNICE!)  IZVRSNO JE!


SASTOJCI

1 kg. mesa po želji
nekoliko velikih krompira
1 velika glavica luka
2 veće mrkve
4 režnja češnjaka
malo ulja
1 dl. bijelog vina
i još soli, papra i vegete
desetak listova svježeg bijelog kupusa

PRIPREMA

Meso špikovati češnjakom, politi uljem i utrljati začine.

Krompir oguliti i izrezati uzdužno, nauljiti, začiniti i staviti na dno nauljene posude (najbolje “kikiri” ). Očišćenu mrkvu isjeći na krupnije komade, luk prepoloviti, pa i njih “ušuškati” u krompir.
Na krompir staviti meso

Zaliti vinom.

Sve prekriti u dva reda listovima kupusa
Poklopiti (ako nemate poklopac dobro zatvorite s nekoliko slojeva alu-folije) i peći na 220°C oko 2 sata.

Zatim izvaditi iz pećnice i odstraniti gornji sloj pocrnjelih listova kupusa koji su “dehidrirali”, i svoju tekućinu “poklonili” mesu i povrću koje ostaje super sočno!

Donji listovi su savršeno ispečeni i izuzetno ukusni!

Poslužiti uz salatu po želji i crni kruh (najbolje ispod peke)

Primjedbe

Popularni postovi