Minjon torta
Sastojci:
Kora I:
4 belanceta,
4 kašike šećera,
100 g mlevenih oraha,
kašika brašna
Kora ll:
4 belanceta,
4 kašike šećera,
100 g mlevenih pečenih badema,
kašika brašna
Kora lll:
4 belanceta,
4 kašike šećera,
100 g mlevenih pečenih lešnika,
kašika brašna
Fil:
12 žumanaca,
12 kašika šećera,
200 g putera
50 g čokolade za kuvanje,
50 g bele čokolade,
50 g mlečne čokolade,
6 kašika ulja
Priprema:
Za sve tri kore postupak je isti. Penasto umutite belanca, dodajte šećer i na kraju pažljivo umešajte kašiku brašna i za prvu koru orahe, za drugu lešnike, a za treću bademe. Pecite tri kore u podmazanom kalupu, svaku po 20 minuta na 180 stepeni.
U međuvremenu pripremite fil. Kuvajte na pari žumanca i šećer, pa kad se zgusnu, ostavite da se ohlade i dodajte im penasto umućeni puter.
Nafilujte kore i na kraju celu tortu premažite ostatkom fila. Stavite tortu u frižider da se stegne, pa ukrasite je na sledeći način: prvo na pari rastopite čokoladu za kuvanje sa dve kašike ulja i prelijte ivice torte, pa je vratite u frižider da se stegne; potom na isti način istopite belu čokoladu i prelijte i spoljašnji prsten torte uz ivice, pa opet ohladite.
Na kraju isto uradite i sa mlečnom čokoladom, pa je izlijte na sredinu torte. Možete tako ostaviti, a možete štapićem ili viljuškom napraviti šare po torti.



Primjedbe
Objavi komentar