Minjon torta



Sastojci:

Kora I:
4 belanceta, 
4 kašike šećera, 
100 g mlevenih oraha, 
kašika brašna

Kora ll:
4 belanceta, 
4 kašike šećera, 
100 g mlevenih pečenih badema, 
kašika brašna

Kora lll:
4 belanceta, 
4 kašike šećera, 
100 g mlevenih pečenih lešnika, 
kašika brašna

Fil:
12 žumanaca, 
12 kašika šećera, 
200 g putera

Glazura:
50 g čokolade za kuvanje, 
50 g bele čokolade, 
50 g mlečne čokolade, 
6 kašika ulja

Priprema:

Za sve tri kore postupak je isti. Penasto umutite belanca, dodajte šećer i na kraju pažljivo umešajte kašiku brašna i za prvu koru orahe, za drugu lešnike, a za treću bademe. Pecite tri kore u podmazanom kalupu, svaku po 20 minuta na 180 stepeni. 
U međuvremenu pripremite fil. Kuvajte na pari žumanca i šećer, pa kad se zgusnu, ostavite da se ohlade i dodajte im penasto umućeni puter. 
Nafilujte kore i na kraju celu tortu premažite ostatkom fila. Stavite tortu u frižider da se stegne, pa ukrasite je na sledeći način: prvo na pari rastopite čokoladu za kuvanje sa dve kašike ulja i prelijte ivice torte, pa je vratite u frižider da se stegne; potom na isti način istopite belu čokoladu i prelijte i spoljašnji prsten torte uz ivice, pa opet ohladite.
Na kraju isto uradite i sa mlečnom čokoladom, pa je izlijte na sredinu torte. Možete tako ostaviti, a možete štapićem ili viljuškom napraviti šare po torti.

Primjedbe

Popularni postovi