Pohovana oblanda

 Jedan malo neobičan recept...Može da bude toplo, a može da bude i hladno predjelo. Savršenog je ukusa!
2 u 1 ;) sočno a krckavo!



Sastojci

300 g mlevenog mesa
100 g barenog pirinča
so, biber, suvi biljni začin
1 glavica crnog luka
2 lista oblatne

Priprema

Na malo ulja izdinstati luk i mleveno meso, začiniti i na kraju umešati bareni pirinač.

Nakvasite čistu platnenu krpu i umotajte jedan list oblande, kako bi dovoljno omekšao da ne puca prilikom rolovanja. Kada je list dovoljno mekan, namažite ravnomerno polovinu fila. Uvijte u rolat. To ponovite i sa drugim listom oblande.

Dobijene rolate umotajte u streč foliju i ostavite u zamrzivač da se dobro zaledi.
Zaledjene rolate secite na parčad debljine 1cm-1,5 cm.

Stavite ulje u tiganj da se zagreje, a za to vreme pripremite masu za pohovanje od brašna, kisele vode i malo vegete. Masa treba da bude malo gušća od mase za palačinke.

Umakati isečene parčiće (zamrznute) u masu za pohovanje, a onda ih uvaljati u prezle. Pržite ih u zagrejanom ulju.

Napomena:

Deo isečenih parčića držite u frizu kako se ne bi odmrzli dok traje pohovanje. Veoma ih je teško ispohovati ako se isečeni parčići odmrznu.

Prijatno!!!

Primjedbe

Popularni postovi