Slane šubare
Napravite ukusno i neobično predjelo
Kora:
4 jaja
12 kasika brasna
2dcl. jogurta
1 prasak za pecivo
1 kasicica soli
1 soljica ulja
1 sargarepa
malo persunovog lisca
Fil:
250gr. krem sira
50gr. praske sunke
50gr. pecenice
1 obareno jaje
Premaz:
1dcl. pavlake
12 kasicica majoneza
150gr. kackavalja
1 obareno jaje
Priprema
1.
Izmutiti jaja,posoliti ih,pa dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo,jogurt,ulje,izrendanu svezu sargarepu i malo iseckanog persunovog lisca,sve sjediniti,pa sipati u pleh i peci koru na 200C 20min.Kad se kora prohladi modlom izvaditi 24kruga.
2.
Za fil sjediniti krem sir sa iseckanom praskom i pecenicom i izgnjecenim barenim jajetom.Spajati po dva kruga filom,a zatim svaku subaru okolo premazati sa pavlakom,pa uvaljati u rendani kackavalj.Odgore na svaku staviti po kasicicu majoneza,pa posuti sa izrendanim barenim jajetom.Ukrasiti po zelji.
Kora:
4 jaja
12 kasika brasna
2dcl. jogurta
1 prasak za pecivo
1 kasicica soli
1 soljica ulja
1 sargarepa
malo persunovog lisca
250gr. krem sira
50gr. praske sunke
50gr. pecenice
1 obareno jaje
Premaz:
1dcl. pavlake
12 kasicica majoneza
150gr. kackavalja
1 obareno jaje
Priprema
1.
Izmutiti jaja,posoliti ih,pa dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo,jogurt,ulje,izrendanu svezu sargarepu i malo iseckanog persunovog lisca,sve sjediniti,pa sipati u pleh i peci koru na 200C 20min.Kad se kora prohladi modlom izvaditi 24kruga.
2.
Za fil sjediniti krem sir sa iseckanom praskom i pecenicom i izgnjecenim barenim jajetom.Spajati po dva kruga filom,a zatim svaku subaru okolo premazati sa pavlakom,pa uvaljati u rendani kackavalj.Odgore na svaku staviti po kasicicu majoneza,pa posuti sa izrendanim barenim jajetom.Ukrasiti po zelji.



Primjedbe
Objavi komentar