Torta sa puslicama

....savršena torta za moj ukus, nestala brzinom svjetlosti, uvjerite se zašto....




Kora
10 belanaca
400 g šećera
 kašika sirćeta
200 g seckanih oraha ili lešnika

Krem
10 žumanaca
8 kašika gustina
3 pudinga od vanile
10 kašika šećera
250 g margarina
1,5 l mleka
100 g bele čokolade
100 g čokolade sa lešnicima
50 g čokolade
2 vanilin šećera
100 g seckanih lešnika ili oraha za ukrašavanje



Priprem

Kore: Umutite 5 belanaca u čvrst sneg postepeno dodajući 200 g šećera. Zatim dodajte pola kašike sirćeta, mutite još 10 minuta. U kalup prečnika 28cm stavite papir za pečenje, pa preko posuti 100 g seckanih oraha ili lešnika. odozgo rasporedite umućen šam i pecite na150 stepeni sat i po vremena. pečenu koru prevrnuti na tanjir. na isti način napravite i drugu koru.


Krem: penasto umutite žumanca postepeno dodajući šećer, pa dodati gustin, puding i 3 dl mleka. Mutiti dok ne nestanu grudvice. Preostalo mleko zakuvati, dodajte umućenu smesu i mešajte dok se ne zgusne. ostavite da se ohladi i sjedinite sa umućenim margarinom.


Krem podelite na dva dela u jedan dodajte vanilin šećer i otopljenu belu čokoladu, a drugi deo otopljenu čokoladu i čokoladu sa lešnicima.


Finalni postupak: Tortu filovati na sledeći način; kora, tamni deo krema, svetli deo krema, kora. ponovite postupak premazivanja. Celu tortu premažite žutim filom i pospite seckanim lešnicima ili orasima.

Primjedbe

Popularni postovi