VANILBAJADERA

Volite lješnjake u kolačima? Onda je ovo pravi recept za vas! Za samo pola sata napravit ćete ukusnu vanil-bajaderu s lješnjacima.



Keks biskvit
100 g  margarina/maslaca
50 g šećera
2 žlice kakaa
250 g mljevenog keksa
100 g  isjeckanih i preprženih lješnjaka
50 ml soka od naranče

Krema
400 ml mlijeka
1 puding od vanilije
2 žlice šećera
50 g margarina/maslaca

Glazura:
100 g čokolade
30 g margarina/maslaca
malo vode

Priprema
Pjenasto umutiti margarin/maslac sa šećerom. U to dodati keks, lješnjake, kakao i sok od naranče te lagano miješati. Kalup obložiti s papirom za pečenje te uliti pripremljenu keks smjesu.

U malo mlijeka dodati jedan puding od vanilije, umutiti ga te skuhati u ostatku zagrijanog mlijeka sa šećerom. U ohlađen puding dodati margarin/maslac i dobro izraditi.

Kremu istresti preko keks biskvita te preliti glazurom od čokolade.

Kolač ohladiti te rashlađen poslužiti.

Primjedbe

Popularni postovi