Čokoko kolač

Vrlo brz i jednostavan kolač. Izuzetno je sočan i mirisan. Drugi dan bolji nego prvi. Možete ga pripremiti kao običan kolač, kao kuglof ili kao biskvit za tortu.



SASTOJCI

250 gr maslaca
350 gr šećera
4 jaja
400 gr milerama
300 gr brašna
1 prašak za pecivo
1 vanili šećer
30 gr kakaa
2 vrhom pune žlice nutelle
1 žlica ruma
korica jednog limuna

GLAZURA
200 gr čokolade za kuhanje
4 žlice ulja





PRIPREMA


1.
Maslac sobne temperature dobro izmiksajte sa šećerom i vanili šećerom. Dodavajte jedno po jedno jaje miksajući minut između svakog dodavanja jaja. Sad umiksajte mileram, rum, kakao, nutellu. Postepeno dodavajte brašno izmješano s praškom za pecivo i koricom limuna. Dobro izmiksajte da dobijete finu kremastu smjesu.

2.
Kalup namastite i pobrašnite. Smjesu izlijte u kalup. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite nekih 50-55 minuta. Provjerite štapićem. Ostavite u kalupu nekih 10 minuta, pa izvadite da vam se ohladi.

3.
Ohlađeni kolač možete po želji preliti glazurom ili dajte mašti na volju.

Primjedbe

Popularni postovi