Čokoladna zbrka

Još jedna u nizu kremastih, čokoladnih torti sa tankim korama i dve vrste čokoladnog fila!
Nije mnogo velika, tako da može lako da bude poslastica za nedeljno popodne.



Sastojci za koru: 
4 jaja,
12 kašika brašna,
12 kašika mleka,
12 kašika ulja,
1 prašak za pecivo,
3 kašike kakaa.


Fil 1:
6 dl mleka,
2 pudinga od čokolade,
6 kašika šećera,
2 štangle čokolade za kuvanje,
1/4 margarina,
100 g šećera u prahu.



Fil 2: 
100 g šlaga,
4 kašike prvog fila.



Dekoracija:
Fil 2 i šlag.



Priprema kore: 

Umutiti 2 belanca sa 6 kašika šećera, dodati 2 žumanca i ulje i mleko, pa umutiti. Na kraju dodati 6 kašika brašna i pola praška za pecivo. U drugoj posudi ponoviti postupak i dodati kakao. U tepsiju staviti pek papir pa išarati ove dve smese (sipati jednu, pa prošarati drugom).

Peći na 200 stepeni 15-ak minuta. Pečenu koru izvaditi iz tepsije i ostaviti da se ohladi. Preseći je na pola, a onda svaku polovinu preseći po debljini, da se dobiju 4 tanke kore.


Priprema fila 1:

Mleko staviti da provri. U drugoj posudi sa malo mleka razmutiti puding i šećer, pa to zakuvati u provrelom mleku. Ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin sa šećerom, pa dodati u ohlađen puding. Odvojiti 4 kašike.



Priprema fila 2:

Umutiti 100 g šlaga, pa dodati odvojene 4 kašike fila 1.

Staviti prvu koru pa naneti fil 1, zatim staviti drugu, namazati filom 1 pa filom 2, i ponoviti postupak sa trećom korom. Poklopiti četvrtom korom. Drugog fila će ostati dovoljno da se premaže torta, a zatim dekorišite umućenim šlagom.


Primjedbe

Popularni postovi