Kolač sa bademima i kremom od vanilije
Puni i intezivni okus badema i vanilije cisti je uzitak. Miris, okus, izgled… slatka divotica.
Beze kore:
5 bjelanjaka
200 g
100 g mljevenih badema
krema:
5 zumanjaka
130 g
3 zlice brasna
250 ml mlijeka
1/2 mahune vanilije / 1 zlica ekstrakta vanilije
100 g maslaca
malo ruma (po zelji)
200 ml slatkog vrhnja
Priprema
Veliki pleh iz pećnice oblozite papirom za pecenje i stavite na stranu. Pecnicu zagrijte na 180C.
Izmiksajte bjelanjke i postepeno dodajte secer. Ručno umijesajte mljevene bademe, lagano mijesajuci. Smjesu izravnajte u kalupu i pecite oko 20 min. Pazite da ne pregori. Kora bude brzo gotova.
Za kremu, zumanjke izmiksajte sa secerom mlijeko zagrijte. U zumanjke dodajte vanilija ekstrakt i brasno te dodajte malo vruceg mlijeka. Kada mlijeko skoro zakuha, zumanjke istresite u mlijeko i miješajte dok krema ne zgusne. Ohladite i dodajte maslac.
Ova krema je poprilicno gusta tako da preporucam da maslac dodate dok je krema jos topla i mekana. Nakon što je potpno ohladi, umijesite izradjeno slatko vrhnje.
Koru prepolovite na 4 dijela i slozite kao na slici. Ukrasite mljevenim bademima i ohladite. Uzivajte u ovom fantastičnom receptu.
Beze kore:
5 bjelanjaka
200 g
100 g mljevenih badema
5 zumanjaka
130 g
3 zlice brasna
250 ml mlijeka
1/2 mahune vanilije / 1 zlica ekstrakta vanilije
100 g maslaca
malo ruma (po zelji)
200 ml slatkog vrhnja
Priprema
Veliki pleh iz pećnice oblozite papirom za pecenje i stavite na stranu. Pecnicu zagrijte na 180C.
Izmiksajte bjelanjke i postepeno dodajte secer. Ručno umijesajte mljevene bademe, lagano mijesajuci. Smjesu izravnajte u kalupu i pecite oko 20 min. Pazite da ne pregori. Kora bude brzo gotova.
Za kremu, zumanjke izmiksajte sa secerom mlijeko zagrijte. U zumanjke dodajte vanilija ekstrakt i brasno te dodajte malo vruceg mlijeka. Kada mlijeko skoro zakuha, zumanjke istresite u mlijeko i miješajte dok krema ne zgusne. Ohladite i dodajte maslac.
Ova krema je poprilicno gusta tako da preporucam da maslac dodate dok je krema jos topla i mekana. Nakon što je potpno ohladi, umijesite izradjeno slatko vrhnje.
Koru prepolovite na 4 dijela i slozite kao na slici. Ukrasite mljevenim bademima i ohladite. Uzivajte u ovom fantastičnom receptu.
Primjedbe
Objavi komentar