Kremasta mileram torta

Torta koju niste još probali





SASTOJCI:


Kora:
300 g mljevenog “Plazma” keksa
1 kašika kakaa
Oko 2 dl mlijeka

Bijeli fil:
300 g milerama
1 kesica vanilin šećera
100 g bijele čokolade
Pola kesice želatina
2-3 kašike šećera

Tamni fil:
200 g milerama
100 ml slatke pavlake
100 g čokolade sa visokim sadržajem kakaa
1 kašika Ness kafe
Malo vrele vode za rastvaranje Ness kafe
Pola kesica želatina
2-3 kašike šećera


PRIPREMA


Kora:
Keks i kakao ručno miješati sa mlijekom dok se ne sjedini u jednoličnu masu (ne smije biti suha, a ni previše vlažna i gnjecava; dodavati malo po malo mlijeka). Razvaljati u tepsiji (dimenzije oko 20×35 cm).

Bijeli fil:
Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri.
Mikserom umutiti šećer, vanilin šećer i mileram. Nabubrelom želatinu dodati na kockice izlomljenu bijelu čokoladu i istopiti na pari ili tihoj vatri. Dodati 4-5 kašika umućenog milerama i još malo grijati uz miješanje dok se masa ne ujednači. Skinuti sa vatre i ulivati polako uz mućenje mikserom u preostali mileram. Preliti preko biskvita i staviti u zamrzivač 20-ak minuta da se stegne.

Tamni fil:
Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri. Mikserom umutiti šećer, mileram i slatku pavlaku. Nabubrelom želatinu dodati na kockice izlomljenu crnu čokoladu i istopiti na pari ili tihoj vatri. Ness kafu rastvoriti u vreloj vodi i dodati u šerpu sa želatinom i čokoladom.

Skinuti sa vatre i ulivati polako uz mućenje mikserom u umućeni krem od milerama i slatke pavlake. Preliti preko bijelog fila i ostaviti u frižideru najmanje 4 sata da se stegne.

Primjedbe

Popularni postovi