Mak torta

Ova torta ne sadrži brašno i idealna je za ljubitelje maka. Izrada je brza i jednostavna. Čim vidite kombinaciju tamnog maka i bijele čokolade, znate da je to to. Tortu možete dopuniti nadjevom domaćeg džema od šljiva. Mak i šljive su izuzetna kombinacija!



Sastojci
6 jaja
100 g tamnog, muscovado šećera
100 g maslaca
200 g mljevenog maka
1 dl ruma
2 reda strugane čokolade

Glazura
300 g bijele čokolade
200 ml slatkog vrhnja
džem od šljiva ili slično


Priprema


Umutite žumanjca s šećerom i omekšanim maslacem, dodajte mak, struganu čokoladu i rum. Umutite bjelanjke i lagano ih umiješajte u prvu smjesu. Sve prelijte u kružni kalup za torte (26 cm), obložen masnim papirom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C 20-ak minuta.


Izlomite čokoladu, stavite je u posudu, a nju stavite na drugu posudu s kipućom vodom pa lagano miješajući otopite čokoladu. Slatko vrhnje zagrijte i njime prelijte čokoladu. Nastavite miješati dok se sva čokolade ne istopi i nastane homogena smjesa.


Ohlađeni biskvit premažite s nekoliko žlica domaćeg džema od šljiva te prelijte pripremljenom bijelom čokoladom. Ne postoji jednostavniji desert koji je toliko sočan i ukusan.

Primjedbe

Popularni postovi