Oreo karamel torta
Jednostavno se priprema, bez pečenja......jedna od onih savršenih poslastica, koje vam se tope u ustima i koje ne možete lako da prestanete da jedete
SASTOJCI
36 komada Oreo keksa
225 gr putera
130 gr braon šećera
2 slatke pavlake od 250 ml
350 gr tamne čokolade
NAČIN PRIPREME
Oreo keks ubacite u blender (multi-praktik) i uključite dok se skroz ne samelje. Prebacite u posudu za mešanje.
Istopite puter i polovinu umešajte u mleveni keks. Dobijenu masu utisnite prstima na dno pleha ili staklene posude (24 ili 25 cm prečnika) za tortu. Ubacite u zamrzivač 10 minuta, da se stvrdne.
U drugu polovinu putera sipajte braon šećer i mešajte na tihoj vatri, mešajući sve vreme. Kada šećer istopi i pojave se mehurići, mešajte još jedan minut.
Sklonite sa vatre. Dodajte 4 kašike neumućene slatke pavlake u smesu, mešajući lagano. Ohladite dobijeni karamel sos 15 minuta pa ga sipajte preko pripremljene kore i vratite u zamrzivač jos 30 minuta (ne duže, jer ne želite da se karamel sos skroz zaledi)
Istopite čokoladu na pari, pa je ostavite sa strane. U drugoj šerpici zagrejte 1 celu slatku pavlaku na srednje visokoj temperaturi, dok ne provri.
Kada provri sipajte je preko čokolade i lagano promešajte, dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Sipajte čokoladu preko karamel sosa i vratite u frižider još 30 minuta ili ostavite u frižideru, i služite kada se potpuno ohladi.
SASTOJCI
36 komada Oreo keksa
225 gr putera
130 gr braon šećera
2 slatke pavlake od 250 ml
350 gr tamne čokolade
NAČIN PRIPREME
Oreo keks ubacite u blender (multi-praktik) i uključite dok se skroz ne samelje. Prebacite u posudu za mešanje.
Istopite puter i polovinu umešajte u mleveni keks. Dobijenu masu utisnite prstima na dno pleha ili staklene posude (24 ili 25 cm prečnika) za tortu. Ubacite u zamrzivač 10 minuta, da se stvrdne.
U drugu polovinu putera sipajte braon šećer i mešajte na tihoj vatri, mešajući sve vreme. Kada šećer istopi i pojave se mehurići, mešajte još jedan minut.
Sklonite sa vatre. Dodajte 4 kašike neumućene slatke pavlake u smesu, mešajući lagano. Ohladite dobijeni karamel sos 15 minuta pa ga sipajte preko pripremljene kore i vratite u zamrzivač jos 30 minuta (ne duže, jer ne želite da se karamel sos skroz zaledi)
Istopite čokoladu na pari, pa je ostavite sa strane. U drugoj šerpici zagrejte 1 celu slatku pavlaku na srednje visokoj temperaturi, dok ne provri.
Kada provri sipajte je preko čokolade i lagano promešajte, dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Sipajte čokoladu preko karamel sosa i vratite u frižider još 30 minuta ili ostavite u frižideru, i služite kada se potpuno ohladi.
Primjedbe
Objavi komentar