Mak torta bez brašna

Super sočna torta koja se može praviti i u varijanti bez kreme (pudinga) od vanilije. Iako je s makom, torta je jako lagana pa brzo nestaje



Biskvit
150 g maslaca ili margarina
250 g šećera
2 žličice ekstrakta od vanilije
6 jaja
200 g mljevenog maka
naribana korica limuna

Krema
1 puding od vanilije
400 mL mlijeka
3 žlice šećera

Glazura
150 g čokolade za kuhanje
rum
voda


Priprema
Biskvit

1.
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Istući snijeg od bjelanjaka i u njega umiksati 150 g šećera.
2.
U drugoj posudi pjenasto umutiti 100 g šećera s omekšalim maslacem. Postupno dodavati jedan po jedan žumanjak. Dodati ekstrakt vanilije.
3.
Žlicom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka u smjesu od žumanjaka. Dodati mak i naribanu limunovu koricu.
4.
Peći u kalupu za tortu na 180 °C oko 30-35 minuta.

Krema
1.
Puding od vanilije skuhati u 400 mL mlijeka. Šećera staviti po želji, ja sam stavila žlicu manje nego što inače ide u puding.
2.
Skuhani puding namazati po prerezanom pečenom biskvitu.

Glazura
1.
Otopiti čokoladu na pari ili u mikrovalnoj i dodati ruma po želji. Ako je glazura pregusta, dodati još koju žlicu vode, ali paziti da nije pretekuća.
2.
Na ohlađenu tortu izliti i rasporediti glazuru, staviti u frižider na par sati da se malo stisne i ohladi.


Primjedbe

Popularni postovi