Nebeske kocke

Lijepa i ukusna kremasta poslastica.......




Sastojci:

3 jaja
150 g šećera
8 kašika ulja
8 kašika tople vode
150 g brašna
1 kašika kakaoa
1/2 kesice praška za pecivo

Fil od malina:

600 g malina (koristim zamrznute)
200 g šećera
3 kašike gustina
1 dl vode
2 kesice od 9 g želatina
10 kašika vode

Fil:

1 l mleka
200 g šećera
3 kesice pudinga od vanile
1 kašika gustina
200 g šlaga u prahu
2 dl mleka
1 kesica vanilin šećera



Potrebno je još:
2 dl čokoladnog mleka
2 dl mleka
250 g četvortastog keksa sa jedne strane preliven čokoladom (ja koristim Zlatni pek preliven čokoladom)

Preliv za kolač:

200 g čokolade
6 kašika ulja

Priprema kore:

Umutiti 3 belanca, dodati 150 gr šećera, dodati 3 žumanca jedno po jedno muteći mikserom. U masu dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo. Sve dobro umutiti pa dodati 8 kašika tople vode. Masu staviti u pleh veličine 25×35 i peći na 180 stepeni. Pečenu koru još toplu preliti sa 2 dl čokoladnog mleka.
Fil od malina: U posudu staviti maline i šećer, kuvati dok se šećer ne istopi pa dodati umućen gustin sa vodom i još par minuta prokuvati i dodati 2 kesice želatina potopljena u 10 kašika vode i ostavljena da nabubri. Mešati par minuta da se želatin istopi i ostaviti da se hladi i fil kad bude mlak preliti preko kore. (kolač filujemo u plehu u kojem pečemo koru).
Fil: Umutiti 3 pudinga od vanile, 1 kašiku gustina, 1 vanilin šećer i 2 dcl mleka, dodamo u prokuvano 8 dl mleka sa 200 g šećera. Kuvati i kad se skuva dobro ohladiti. Umutiti 200 g šlaga sa 2 dl mleka i dodati u hladan puding. Jednu polovinu ovog fila stavimo na maline, pa red keksa, (čokoladni deo keksa okrenut na gore) potapan u mleko onom stranom bez čokolade, pa drugi deo fila.
Kolač prelijemo sa čokoladnom glazurom: Istopiti 200 g čokolade sa 6 kašika ulja i preliti kolač.

Primjedbe

Popularni postovi