Reform torta


Ne znamo odakle joj takvo revolucionarno ime, ali znamo što se pod njim krije: neodoljiva kremasta torta koja se sastoji od najfinije čokoladne kreme te hrskavih kora od oraha koje krckaju pod zubima.



Za ovu tortu pečem dve ovakve kore, u velikom plehu od rerne, presečem ih, i dobijem četiri.


Kora:
- 10 belanaca
- 200 gr šećera
- 200 gr mlevenih oraha
- 1 kašika brašna

Belanca dobro umutiti, dodajući pomalo šećer. Orahe i kašiku brašna dodati polako, nežno mešajući špatulom. Koru ispeći na peki papiru, na oko 180 stepeni, oko 25 minuta.



Fil:
- 20 žumanaca
- 300 gr šećera
- 2 vanil šećera
- 250 gr putera
- 125 gr margarina
- 150 gr čokolade za kuvanje, izlomljene što sitnije

Žumanca i šećer dobro umutiti mikserom, pa ih preručiti u lonac za kuvanje na pari. Kuvati nekoliko minuta, 5 - 8, dok masa ne počne da se zgušnjava (računa se vreme od kada lonac počne da pišti).
Skloniti sa ringle, i odmah dodati čokoladu. Mešati da se čokolada istopi.
Ostaviti fil da se ohladi, pa ga izmešati sa puterom i margarinom koji su dobro umućeni mikserom.
Filovati tortu.

Primjedbe

Popularni postovi