Torta Morena

Ovo je čokoladna torta sa lješnjacima i nutellom s njom će čokoljubci doći na svoje. Moja mala Morena je jedna od tih i obožava ovu torticu zato ima čast da nosi njeno ime



Sastojci

BISKVIT
10 žumanjaka
130g šećera uprahu
150g čokolade za kuhanje
10 bjelanjaka
130g kristal šećera
150g+150g pola sjeckanih pola mljevenih lješnjaka
4žlice prezle

KREMA
900ml slatkog vrhnja
200g čokolade za kuhanje
200g nutele
2 kremfiks učvršćivača za šlag

GLAZURA
150g Kreme
130g čokolade

ČOKOLADNE MRVICE
80G maslaca
30g kakaoa u prahu
95g brašna
85g šećera u prahu



div> Priprema
1.
BISKVIT:
Posebno ulupajte bjelanjce sa kristal šećerom i soli a žumanjce sa šećerom u prahu
2.
Čokoladu stavite u pliću posudu i prelijte je pažljivo sa vrućom vodom
3.
Nakon 5-8 minuta čokolada vam se otopila izlijte vodu ne brinite neće vam se povezati čokolada s vodom
4.
Smjesu od žutanjaka povežite sa otopljenom čokoladom a zatim ručnom pjenjačom pažljivo povežite sa bjelanjcima zatim dodajte mljevene lješnjake i prezlu
5.
Lim za torte obložite pek papirom i pospite lješnjacima krupno sjeckanim.
Ovo ćete raditi tri puta tako da lješnjake i biskvit morate podjeliti na tri djela,dakle pečete posebno tri kore.
Sada po lješnjacima pažljivo prelijte 1/3 kreme i stavite peći na 180 otp 25-30 min
6.
Kada vam je biskvit gotov preokrenite iskinite papir na gornjoj strani vam moraju biti lješnjaci
7.
KREMA:
Vrhnje skuhajte zajedno sa izmrvljenom čokoladom i stavite u hladnjak da se dobro ohladi krema
8.
Hladnu kremu dobro izmiksajte zajedno sa kremfiksom po potrebi ako vidite da vam je krema dovoljno čvrsta nemorate dodavati kremfiks,zatim dodajte otopljenu nutelu
9.
SLAGANJE KORA I KREME:
1)Stavite prvi biskvit okrenut s lješnjacima prema gore
10.
Ako vam se čini da je suh biskvit malo namočite mlijekom,zatim premažite kremom
11.
3) druga kora i isti postupak
12.
Treću koru i obrub torte u tankom sloju premažite i stavite tortu na hlađenje
13.
GLAZURA:
Dio kreme koju ste odvojili otopite zajedno s čokoladom
14.
Glazuru pustite da se samo malo prohladi da nije vrela i prelijte preko cijele torte i ponovno na hlađenje dok se ne stegne
15.
UKRAŠAVANJE:
Tortu ukrasite po želji ja sam koristila bijelu i crnu čokoladu tako da sam na masnom papiru iscrtavala oblike i kada se ohladilo ljepila na tortu.
Još sam i radila čokoladne mrvice koje sam vidjela u emisiji mš i evo vam njihovog recepta


Primjedbe

Popularni postovi