Moja šok torta

Ovo je nešto veličanstveno, profinjenog okusa, lagana, nije preslatka, baš kaka bi trebala biti, neke podsjeća na sladoled…najbolje da ju sami probate, pa ćete moći sami ocijeniti…



Sastojci
Biskvit

2 jaja
1 šalica šećera
pola šalice mlijeka
pola šalice ulja
1 i pol šalice brašna
1 žlica kakaa
1 prašak za pecivo

Krema
5 jaja
25 dkg šećera
1 margarin

10 dkg čokolade za kuhanje
2 vanilin šećera
1 l šlaga
2 želatine
bijela čokolada


Priprema


1.
5 jaja lupaj na pari sa 25 dkg šećera oko 20 min.
2.
Podijeli fil u 2 dijela.
3.
Kada se ohlade dodaj u svaki pola margarina i izradi.
4.
U jednu polovinu stavi 10 dkg otopljene čokolade i čep od boce ruma.
5.
U drugu polovinu stavi 2 vanili šećera.
6.
Izradi malo više od pola L šlaga i to podjeli na 2 fila.
7.
Na štednjaku istopi 2 želatine i umuti u svaki fil po jednu. ( na 1 želatinu ide 4 žlice vode i to se stavi malo prokuhati, otprilike 1 minutu, uz miješanje)
8.
Kada su kreme gotove, uzmete kalup za torte, u njega stavite foliju koju stavite na cijeli kalup da se kreme ne zaljepe za kalup, stavite prvo smeđu kremu, pa žutu kremu na nju, i poklopite sa biskvitom.
9.

Cijelu ju prekrijete sa folijom i stavite u hladnjak da se stisne.
10.
Sutradan ju istresete iz kalupa, maknete foliju, izradite 3 dcl šlaga i premažete cijelu tortu.
11.
Na tortu možete naribati crnu i bijelu čokoladu.

Primjedbe

Popularni postovi