PRAVA LEDENA TORTICA U OVE TOPLE DANE

NEMAM RIJEČI KOJIMA BI OPISALA OVU LJPOTICU 





Sastojci

Prvi sloj:
70 g putera
100 g crne cokolade /70% kakao 
1 dl mleka
150 g mlevenih lesnika  (ili orasi ili bademi)
oko 150 g mlevenog integralnog keksa

Drugi sloj:
3 jaja
5 kasika prah secera
2 vanilin secera
150 g putera
1 dl vrhnja za slag
100 g mlevenih lesnika

Treci sloj:
4 dl vrhnja za slag
200 g crne cokolade /70% kakao
30 g putera



Priprema 


Prvi sloj:
Puter otopiti sa cokoladom i mlekom,dodati lesnike i keks. Dobro izmesati da se sastojci sjedine. Masu preruciti na pladanj i rastanjiti u podlogu. Odloziti u frizider.

Drugi sloj:
Izmiksati zumanca sa prah i vanilin secerom. Belanca posebno umutiti i dodati u zumanca. Staviti da se kuva na pari,otprilike 10-ak minuta. Zatim,krem blago prohladiti,dodati puter i izmiksati. Umutiti cvrsto vrhnje i dodati u krem. Na kraju dodati mlevene lesnike i lagano izmesati. Ovaj deo naneti na ohladjen prvi sloj i opet vratiti u frizider.

Treci sloj:
Vrhnje zagrejati do vrenja,ali nikako ne dozvoliti da provri. Dodati izlomljenu cokoladu i mesati da se cokolada sasvim otopi. Krem ohladiti,dodati puter i kratko izmiksati. Ovaj deo naneti preko drugog sloja i opet odloziti u frizider. Nakon 2-3 sata hladjenja torta je spremna za degustaciju.


Primjedbe

Popularni postovi