Kolač
Tri fila u svojoj različitosti do savršenog ukusa.....
Potrebno za patišpanj:
12 belanaca
12 kašika šećera
300 g mlevenih oraha
3 kašike prezli
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Fil:
1,2 l mleka
12 kašika šećera
2 vanil šećera
3 pudinga od vanile
12 žumanaca
300 g maslaca
200 g šećera u prahu
100 g čokolade
100 g mlevene plazme
200 g jaffe
sok od pomorandže
rendana čokolada za dekoraciju
PRIPREMA
Izmiksajte belanca i šećer u čvrst šam. Posebno sjedinite mlevene orahe, prezle, brašno i prašak za pecivo, a zatim dodate u šam. Špatulom lagano promešajte da se smesa ujednači. Sipajte u pleh od rerne na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite na 200 °C 15-17 minuta. Pečen patišpanj izvadite iz pleha i ostavite da se ohladi.
Litar mleka sipajte u sud, dodajte šećer i vanilu i stavite da provri. U ostatak mleka (200 ml) dodajte pudinge i žumanca. Izmiksajte da nema grumuljica, a zatim sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Gotov fil preručite u veću vanglicu, izmiksajte da postane kremast, a onda ga ostavite da se skroz ohladi na sobnoj temperaturi.
Izmiksajte maslac i šećer u prahu, a zatim dodajte kašiku po kašiku fila neprestano muteći. Podelite fil na tri jednaka dela. U prvi deo stavite mlevenu plazmu, u drugi istopljenu čokoladu i treći ostavite od vanile
Potrebno za patišpanj:
12 belanaca
12 kašika šećera
300 g mlevenih oraha
3 kašike prezli
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Fil:
1,2 l mleka
12 kašika šećera
2 vanil šećera
3 pudinga od vanile
12 žumanaca
300 g maslaca
200 g šećera u prahu
100 g čokolade
100 g mlevene plazme
200 g jaffe
sok od pomorandže
rendana čokolada za dekoraciju
PRIPREMA
Izmiksajte belanca i šećer u čvrst šam. Posebno sjedinite mlevene orahe, prezle, brašno i prašak za pecivo, a zatim dodate u šam. Špatulom lagano promešajte da se smesa ujednači. Sipajte u pleh od rerne na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite na 200 °C 15-17 minuta. Pečen patišpanj izvadite iz pleha i ostavite da se ohladi.
Litar mleka sipajte u sud, dodajte šećer i vanilu i stavite da provri. U ostatak mleka (200 ml) dodajte pudinge i žumanca. Izmiksajte da nema grumuljica, a zatim sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Gotov fil preručite u veću vanglicu, izmiksajte da postane kremast, a onda ga ostavite da se skroz ohladi na sobnoj temperaturi.
Izmiksajte maslac i šećer u prahu, a zatim dodajte kašiku po kašiku fila neprestano muteći. Podelite fil na tri jednaka dela. U prvi deo stavite mlevenu plazmu, u drugi istopljenu čokoladu i treći ostavite od vanile
Primjedbe
Objavi komentar