Bijela torta
Kora (mera za jednu koru):
6 belanaca
6 kašika šećera
150gr. pečenih mlevenih lešnika
50gr. mlevenog keksa
*treba ispeći dve kore*
Fil:
800ml. mleka
12 žumanaca
12 kašika šećera
4 kašike gustina
1 puding od vanile
250 g bele čokolade
375gr. maslaca
100gr. prah šećera
Priprema
Penasto umutiti belanca i uz postepeno dodavanje šećera mutiti dok se šećer ne rastopi.
Dodati keks i mlevene lešnike, promešati varjačom.
Sjediniti sastojke i peći u plehu od rerne 15-20 min.200C.
Ohladiti i vertikalno preseći na 2 dela.
Ispeći još jednu ovakvu koru.
Kada mleko provri lagana umešati smesu od žumanaca i skuvati kao kad se kuva puding.
Umutiti maslac i prah šećer, dodati otopljenu belu čokoladu, pa sve sjediniti sa ohlađenim filom.
Filovati kora-fil-kora, dok se ne potroše sastojci.
Celu tortu premazati preostalim filom i posuti seckanim lešnicima.
Primjedbe
Objavi komentar