Čokoladna fantazija
Ukoliko ste ljubitelj čokoladnih poslastica, nećete odoleti ovom izuzetnom receptu. Jedina mana ove poslastice jeste ta da će tanjir biti prazan u roku od samo nekoliko minuta.
Ono što nas često privlači kod recepata za kolače jeste jednostavnost u pripremi i čokoladan ukus. Ovaj recept poseduje te karakteristike, predlažem da ga isprobate i iznenadite prijetelje neodoljivim ukusom.
Sastojci za biskvit
2 čaše kiselog mleka,
2 čaše brašna,
2 čaše šećera,
2 kašike kakaa,
pola kesice praška za pecivo.
Priprema biskvita
u dublju posudu stavite sve sastojke redom i dobro umutite mikserom. Sipajte u podmazan pleh i pecite na 200 stepeni, oko 20 minuta. Obavezno proverite nožem da li je testo pečeno. Ukoliko jeste, vrh će bit suv i čist. Nije potrebno prethodno zagrejati rernu.
Sastojci za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje,
100 g margarina,
6 kašika mleka,
3 kašike šećera.
Istopite sve sastojke, vruću glazuru sipajte preko prohlađenog testa i služite kada se skroz ohladi.
Ono što nas često privlači kod recepata za kolače jeste jednostavnost u pripremi i čokoladan ukus. Ovaj recept poseduje te karakteristike, predlažem da ga isprobate i iznenadite prijetelje neodoljivim ukusom.
Sastojci za biskvit
2 čaše kiselog mleka,
2 čaše brašna,
2 čaše šećera,
2 kašike kakaa,
pola kesice praška za pecivo.
Priprema biskvita
u dublju posudu stavite sve sastojke redom i dobro umutite mikserom. Sipajte u podmazan pleh i pecite na 200 stepeni, oko 20 minuta. Obavezno proverite nožem da li je testo pečeno. Ukoliko jeste, vrh će bit suv i čist. Nije potrebno prethodno zagrejati rernu.
Sastojci za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje,
100 g margarina,
6 kašika mleka,
3 kašike šećera.
Istopite sve sastojke, vruću glazuru sipajte preko prohlađenog testa i služite kada se skroz ohladi.
Primjedbe
Objavi komentar