Kolač Medeno srce
Potrebno:
250 ml mineralne vode
120 ml ulja
200 g smeđeg šećera
1 kašika marmalade od kajsija
250 g brašna
3 kašike kakaa
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
Za premazivanje kolača:
3 kašike marmalade od kajsija
Glazura:
100 g crne čokolade
3 kašike kisele pavlake
U odgovarajući sud sipati mineralnu vodu, ulje, šećer i kašiku marmalade. Posebno sjediniti brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet a zatim sipati u tečni deo. Izmiksati da nema grumuljica. Sipati u podmazan pleh veličine 25 x 25 cm i peći 25 minuta u zagrejanoj rerni na 200 °C.
Na laganoj vatri istopiti čokoladu i kiselu pavlaku, a zatim premazati kolač.
Napomena: Za posnu verziju kolača, umesto kisele pavlake stavite 2 kašike ulja.




Primjedbe
Objavi komentar