Kolač Medeno srce




Potrebno:

250 ml mineralne vode
120 ml ulja
200 g smeđeg šećera
1 kašika marmalade od kajsija
250 g brašna
3 kašike kakaa
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta


Za premazivanje kolača:

3 kašike marmalade od kajsija


Glazura:

100 g crne čokolade
3 kašike  kisele pavlake 


U odgovarajući sud sipati mineralnu vodu, ulje, šećer i kašiku marmalade. Posebno sjediniti brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet a zatim sipati u tečni deo. Izmiksati da nema grumuljica. Sipati u podmazan pleh veličine 25 x 25 cm i peći 25 minuta u zagrejanoj rerni na 200 °C.

Na laganoj vatri istopiti čokoladu i kiselu pavlaku, a zatim premazati kolač.

Napomena: Za posnu verziju kolača, umesto kisele pavlake  stavite 2 kašike ulja.

Primjedbe

Popularni postovi