Magična torta
Sastojci za biskvit:
6 jaja,
10 dag šećera,
1 vanilin šećer burbon,
20 dag brašna,
1 prašak za pecivo,
4 žlice nutelle
Za preljev:
2 dl vode,
5 žlica šećera
Za kremu:
1/2 l biljnog slatkog vrhnja,
7 žlica nutelle
Priprema:
Biskvit:
Odvojimo žumanjke i bjelanjke. Žumanjke istučemo pjenasto sa polovinom šećera i vanilin šećera.
U drugoj posudi istučemo čvrsti snijeg od bjelanjaka, u koji, kad je već dobro istučen, dodamo ostatak šećera i dobro izmiješamo zajedno.
U žumanjke dodamo Nutellu, zatim jednu trećinu snijega, a zatim postepeno dodajemo brašno izmješano sa praškom za pecivo.
Na kraju polako dodajemo preostali snijeg i izmješamo lopaticom (za ovaj korak nikako ne koristiti mikser!) da ostane prozračno.
Izlijemo u duboki kalup, obložen papirom za pčenje i pečemo oko pola sata na 180 °C.
Preljev:
Zagrijemo vodu i šećer, prokuhamo i ohladimo.
Krema:
Dobro istučemo vrhnje u šlag i dodamo nutellu.
Slaganje:
Kada se biskvit ohladi prerežemo ga na tri dijela.
Hladnim šećernim preljevom navlažimo koru i naizmjenično filamo pripremljenom kremom. Premažemo je iz vana istom kremom, ili ukrasimo po želji.
Prije posluživanja najbolje je tortu ostaviti da odtoji u frižideru preko noći.
Primjedbe
Objavi komentar