Puslica torta
Kore:
10 belanaca
400 gr šećera
1 kašika sirćeta
200 gr seckanih prženih lešnika
Fil:
10 žumanaca
3 pudinga od vanile
8 kašika gustina
10 kašika šećera
250 gr margarina
1,5 l mleka
100 gr bele čokolade Milka
100 gr čokolade sa lešnicima Milka
50 gr čokolade za kuvanje
2 vanilin šećera
100 gr seckanih lešnika
Priprema:
Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg i tome dodati 200 gr šećera , pola kašike sirćeta i nastaviti mutiti još 10-ak minuta. U kalup za tortu 28 cm staviti papir za pečenje, preko papira posuti seckane lešnike, a lešnike premazati belancima. Peći na 150 C sat ipo.
Kad je kora pečena okrenuti je, skinuti papir za pečenje tako da lešnici budu gore. Isto ponoviti i sa drugom korom. Umutiti žumanac sa šećerom, i tome dodati gustin, puding od vanile i 3 dl mleka i nastaviti mutiti da ne bude grudvica.
Preostalo mleko staviti da provri i kada provri dodati pripremljenu smesu od žumanaca i kuvati dok se fil ne zgusne. Fil ohladiti i dodati dobro umućen margarin.
Fil podeliti na pola, u jednu polovinu dodati 2 vanilin šećera i rastopljenu belu čokoladu, a u drugu polovinu dodati rastopljenu čokoladu sa lešnicima i čokoladu za kuvanje.
Slagati kora-crni fil-žuti fil, kora crni fil-žuti fil, i ostaviti malo fil za ukrašavanje. Tortu ukrasiti seckanim lešnicima.
Primjedbe
Objavi komentar