Čokoladna fantazija
Za koru je potrebno
2 bjelanca
2 pune kašike šećera
2 kašike kakaa
par kapi limunovog soka
mrvica soli
Za fill
400 g crne čokolade
80 g crne čokolade sa okusim narandže
60 ml ruma
1 kašika meda
1/2 l slatke pavlake
1 narandće (narendana korica i sok)
kakao za posipanje
PRIPREMA
U bjelance dodati mrvicu soli i par kapi limmunovog soka, mutiti dok se ne poćne stvarati pjena. Posteteno masi dodavati šećer uz stalno mučenje sve dok ne dobije čvrst šne.
Dodajte postepeno kakao i lagano sve promješati.
U pripremljeni kalup, koji smo malo premazali puterom i na dno stavili papir za pečenje, preručiti smjesu i staviti u zagrijanu rernu. Pecite 15 - 20 minuta na temperaturi od 180 C.
Pečenu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
Fill
Čokoladu otopiti na pari zajedno sa medom, rumom, koricom i sokom od narandže.
Otopljenu čokuoladu skloniti s ringle. Za tih par minuta dok se čokolada hladi, započeti s mučenjem slatke pavlake.
Šlag ne treba da bude sasvim čvrst nego pjenast i u tu smjesu postepeno dodavati rastopljenu čokoladu i umutiti zajedno.
Sve sipajte preko kore u kalup i ostavite preko noći u frižideru da se stegne.
I to je to......čudo od torte.
Ohladjenu tortu pospite kakao prahom.



Primjedbe
Objavi komentar