Čokoladna fantazija

 


Za koru je potrebno

2 bjelanca
2 pune kašike šećera
2 kašike kakaa
par kapi limunovog soka
mrvica soli

Za fill

400 g crne čokolade
80 g crne čokolade sa okusim narandže
60 ml ruma
1 kašika meda
1/2 l slatke pavlake
1 narandće (narendana korica i sok)
kakao za posipanje


PRIPREMA

U bjelance dodati mrvicu soli i par kapi limmunovog soka, mutiti dok se ne poćne stvarati pjena. Posteteno masi dodavati šećer uz stalno mučenje sve dok ne dobije čvrst šne. 
Dodajte postepeno kakao i lagano sve promješati.

U pripremljeni kalup, koji smo malo premazali puterom i  na dno stavili papir za pečenje, preručiti smjesu i staviti u zagrijanu rernu. Pecite 15 - 20 minuta na temperaturi od 180 C.
Pečenu koru izvaditi iz rerne i ostaviti  da se ohladi.

Fill
Čokoladu otopiti na pari zajedno sa medom, rumom, koricom i sokom od narandže.
Otopljenu čokuoladu skloniti s ringle. Za tih par minuta dok se čokolada hladi, započeti s mučenjem slatke pavlake.
Šlag ne treba da bude sasvim čvrst nego pjenast i u tu smjesu postepeno dodavati rastopljenu čokoladu i umutiti zajedno.

Sve sipajte preko kore u kalup i ostavite preko noći u frižideru da se stegne.

I to je to......čudo od torte.
Ohladjenu tortu pospite kakao prahom.

Primjedbe

Popularni postovi