Čokoladna torta

        BEZ PEČENJA: Čokoladna torta za                    početnike u kuhinji



Sastojci za podlogu

200 g keksi petit
100 g čokolade crne za kuhanje
100 g maslaca

Krema:

200 g slatkog vrhnja
200 g čokolade crne za kuhanje
1/2 šalice jake crne kave

Ganache krema:

200 g čokolade crne za kuhanje
200 g slatkog vrhnja



Priprema:

Podloga:
Petit kekse i čokoladu zajedno samljemo i u smjesu stavimo otopljeni maslac te sve zajedno pomješamo. Tepsiju malo nauljimo te potisnemo smjesu u kalup.
Stavimo u frižider…

Krema:
Čokoladu za kuhanje otopimo u mikrovalnoj. Slatko vrhnje i crnu kavu izmiksamo dok ne bude čvrsta smjesa te postepeno dodajemo otopljenu čokoladu polako mješajući.
Izvadimo podlogu iz frižidera te stavimo kremu i vratimo u frižider dok se krema ne stisne.

Ganache krema:
Slatko vrhnje zagrijemo do vrenja te prelijemo po izlomljenoj čokoladi i mješamo dok se čokolada ne rastopi.
Prelijemo po kremi, vratimo u frižider i pričekamo da se čokolada stisne (kojih pola sata).


Primjedbe

Popularni postovi