PANAMA TORTA
Sastojci za biskvit:
7 jaja
150 g šećera
70 g čokolade ili 60 g kakaa
150 g oraha
50 g krušnih mrvica
rum
Za kremu:
150 g maslaca
150 g šećera
1 jaje
1 Vanilin šećer Dolcela
70 g strugane čokolade
50 ml jake crne kave
Za posipavanje:
60 g mljevenih oraha
Priprema
1.
Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte (dok smjesa ne udvostruči volumen).
2.
Dodajte zatim omekšanu čokoladu, mljevene orahe, u rumu namočene mrvice i snijeg od bjelanjaka.
3.
Sve lagano pecite na temperaturi od 185°C oko 40 minuta. Tortu ohladite i prerežite napola.
4.
Za kremu pjenasto umiješajte maslac i šećer, dodajte omekšanu čokoladu, vanilin šećer, jaja i kavu te izmiješajte glatku kremu.
5.
Listove torte premažite dijelom kreme, a ostatkom kreme cijelu tortu.
Posluživanje
Tortu pospite mljevenim orasima te dodatno ukrasite rastopljenom čokoladom




Primjedbe
Objavi komentar