ČOKOLADNO IZNENADJENJE

Mnogo,mnogo ukusna, lagana poslastica koja ce najbolje proci kod nasih malisana



S A S T O J C I 

Kora:
6 zumanaca
110 g secera
140 g brasna
10 g praska za pecivo (pola kesice)
1 vanilin secer
150 ml vode
120 ml ulja
3 g kakaoa (pola velike kasike)

Fil:
1 l mljeka
4 pudinga od cokolade
130 g secera
6 bjelanaca
100 g bjele cokolade

P R I P R E M A



Kora:

Umutiti dobro zumanca sa secerom i vanilin secerom, sad dodati ulje, vodu pa brasno pomjesano sa kakáom i praskom za pecivo. Mutiti toliko da se masa fino izjednaci. Pripremiti okrugli kalup (26 cm) obloziti papirom za pecenje i sipati cjelu masu u kalup. Ukljuciti rernu da se zagrije na 200°C i peci koru 15-20minuta.

Dok se pece kora fil spremiti:

300ml mljeka staviti s secerom na sporet.U 300 ml mljeka razmutiti 4 pudinga pa kad pocne da vri sipati mljeko i kuhati sve mjesajuci da se zgusne. Maci sa sporeta. Bjelanca ulupati u cvrst snjeg i odma sipati u vreo puding, mutiti mikserom da se fino sjedini.

Pecenu koru samo malo ohladiti, nekih 5 minuta, presjeci preko polovine. Donji dio ostaviti na dnu (kalup mora da je dublji, z torte) preko biskvita sipati cjelu puding masu, prekriti drugim biskvitom preko.

Isjeckati 100 g bjele okolade i posuti preko.

Ostaviti 2-3 sata na hladnom da se krema stegne. Najbolja je kad prenOCI.

Primjedbe

Popularni postovi