Grčki sladoled
Krema
1 litra mlijeka
2 dcl šećera
3 želatine
10 dkg petit keksa
7,5 dcl šlaga
1 šlag krema od vanilije
Ukrašavanje
2,5 dcl šlaga
čokoladne mrvice
Priprema
Želatinu pripremiti kako piše na poleđini paketića. Odvojiti 3 dcl mlijeka u lončić, staviti u to želatinu i šećer. Ostatak mlijeka (7dcl) staviti na vatru da zavri, ukuhati u to želatinu, mlijeko i šećer. Kad je kuhano staviti da se ohladi, prvo vani i onda nakon toga staviti u hladnjak na najmanje 3 sata. Kad je kuhano krema bude jako rijetka, ali neka vas to ne zabrinjava; krema je spremna kad u hladnjaku se toliko ohladi da postane želatinasto.
Pripremiti šlag kremu od vanilije prema uputstvu na poleđini paketića. To umiješati u hladnu kremu.
Napolitanke i petit kekse svako posebno usitniti u multipraktiku. Izmiksati 7, 5 dcl šlaga.
Pripremiti 3 posude. šlag podijeli u te 3 posude da u svakoj bude jednako, isto tako i kremu. U jednu posudu staviti usitnjene napolitanke, a u drugu petit kekse. Treca posuda ostaje samo šlag i krema. Izmiješati sastojke u posudama.
Duboku posudu obližiti aluminijskom folijom sa svih strana i da viri van. I stavljati redom: krema s napolitankama, obična krema, krema s petit keksima. Staviti u hladnjak preko noći da se ohladi.
Drugi dan okrenuti kreme i odvojiti od folije. Gore staviti izmiksani ostatak šlaga i čokoladne mrvice i opet staviti u hladnjak.



Primjedbe
Objavi komentar