VRHUNSKI UŽITAK

Recept za vrhunki užitak sam samo korigovala, ali nisam dirala sastojke nego samo količinu, da bi se sve uklopilo u moj pleh i to što mi volimo više krema.



Sastojci za kore:

4 jaja
4 kašike šećera
5 kašika brašna
2 kašike vode
50 ml ulja
1 kašika kakaoa
1 prašak za pecivo
250 ml kafe ili čokoladnog mleka

Žuti krem:
4 žumanca
1 kašika šećera
300 ml mleka
5 kašika brašna
100 gr margarina
3 kašike šećera u prahu
2 vanilin šećera

Beli deo:
4 belanca
7 kašika šećera
4 kašike vode

Glazura
100 gr čokolade
3 kašike ulja

Prirpema:

Ulupati  žumanca sa šećerom da pobele dodati vodu,  ulje,  brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti.

Posebno ulupati blenaca pa ih dodati smesi sa žumancima i sjediniti.

Zagrejati rernu na 200 stepeni,  istresti smesu u obložen pleh i staviti da se peče, temperaturu smanjiti na 180.

Moj pleh je dimenzija 30 x 11 cm, a može da se korist i 30 x 20, ali onda u tom slucaju sečete vertikalno koru, a ja sam u ovom plehu sekla  horizontalno. Prilagodite kako vam odgovara.

Pomežati žumanca, šećer, vanilin šećer i brašno , naliti malo mleka, a ostalo staviti da provri.

kad provri zakuvati umućenu smjesu i mešati dok se ne zgusne, s kloniti i potpuno ohladiti.

Ulupati margarin sa šećerom u prahu i postepeno dodavati ohladjen krem i mututiti.

Prvu koru preliti sa 125 ml crne kafe ili čokoladnog mleka pa staviti ceo krem,  staviti drugu koru i preliti sa preostalim mlekom.

Najbolje kada prelijete prvu koru ostavite da malo odstoji, da upije, i tek onda stavljajte krem.

Ja sam sve redjala u plehu u kojem sam pekla jer je dubok, stavila kolu, prelila, nalila krem, stavila drugu koru i prelila opet.

Za beli krem ulupajte belanca u jak šne. Pomešajte vodu i šećer,  stavite na vatru da provri. Mešati.

Kad provri ostavite da kuva 2 minute pa odmah istresajte u umućena belanca i mutite najvećom brzinom.

Istresajte direktno u žice.

Ovaj krem nanesite na drugu koru,  stavite u frižider da se sve malo stegne.

Otopite čokoladu sa uljem i premažite.

Primjedbe

Popularni postovi