Zamrznuta Čokolada, i to x 4




Sastojci


100 g čokolade za kuhanje
150 g gorke tamne čokolade (70% kakaa)
600 ml slatkog vrhnja
20 g šećera u prahu
4 žlice soka od naranče ili likera od naranče
1 žličica narančine korice
100 g zdrobljene čokolade za kuhanje

Za čokoladnu glazuru:
150 g čokolade za kuhanje
90 g maslaca


Priprema


1.
Slatko vrhnje istucite u šlag, umiješajte vanilin šećer u prahu, sok i narančinu koricu te čokoladu otopljenu na pari.

2.
Dobro izmiješajte električnom miješalicom, pa umiješajte zdrobljenu čokoladu.

3.
Smjesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata
.
4.
Ohlađeni kolač okrenite na pladanj, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.


Posluživanje
Kolač poslužite dobro rashlađen i narezan na šnite

Primjedbe

Popularni postovi