Čoko-karamel torta

Torta meka mirisna opojna...uživajte u čokoladi…



SASTOJCI:


biskvit
200g suhog keksa (samljeti)
200ml slatkog vrhnja
2 žlice kakaa

krema od čokolade
200g čokolade za kuhanje
400ml slatkog vrhnja
6 listića(10g) želatine

krema od karamela
3 žlice šećera
3 dcl mlijeka
400 ml slatkog vrhnja
6 listića (10g) želatine

preljev
50 ml kakao preljeva



PRIPREMA:

1. Biskvit
2. Samljeti keks. Slatko vrhnje zagrijte i otopite u njemu kakao .
Prelijte vrhnje preko mljevenog keksa.
Na tacnu za posluživanje stavite obruč od torte (26cm) koji ste obložili prozirnom folijom.
Ravnomjerno raširite smjesu za biskvit unutar obruča od torte i ostavite da se stisne.

3. Krema od čokolade
4. Želatinu namoćite u hladnu vodu (10 min)
200ml slatkog vrhnja zagrijte do vrijenja.

Čokoladu usitnite i stavite u vruče vrhnje i miješajte da se masa ujednači i stopi.

Želatinu iscijedite i dodajte u vruču rastopljenu čokoladu promiješajte i prohladite.

Ostatak slatkog vrhnja izradite dodajte u rashlađenu otopljenu čokoladu.
Dobro pomiješajte ( mikserom da se sastojci sjedine).

Stavite izrađenu kremu na biskvit oko kojega je obruč za torte i ostavte da se malo stisne.

Za to vrijeme napravite

5. Karamel kremu
6. Želatinu namočite u hladnu vodu.

Šećer stavite u posudu s debelim dnom i mješajući polako otopite, kad se otopite ostavite samo malo duže da karamel dobije tamniju boju.

Zatim maknite sa vatre i polako uspijte mlijeko. Vratite na vatru i pustite da se rastopljeni šećer opet otopi u mlijeku.

Želatinu iscijedite i primješajte u otopljeni šećer u mlijeku.
Slatko vrhnje izradite.

Kad se ohladiti krema od mlijeka i istopljenog šećera, dodajte izrađeno slatko vrhnje i sve dobro povežite mikserom .

Kremu od karamela stavite preko čokoladne kreme poravnajte i ostavite par sati na hladnom, najbolje preko noći.

Skinite obruč i foliju.

POSLUŽIVANJE
Prije posluživanja prelijte kakaovim preljevom i uživajte

Primjedbe

Popularni postovi