Knedle s nutelom
Lako se spremaju, pa vam od srca preporucujem da ih probate…
Potrebno
500 g skuvanog krompira
190 g ostrog brasna
50 g putera
1 jaje
2 kesice vanilinog secera
1 kasika ulja
Za posipanje:
150 g prezli
2 kesice vanilinog secera
70 g secera
2 kasike kakao praha
Jos:
Oko 200 g nutele
Malo soli
3, 4 kasike ulja
Priprema:
Kasicicom odvojiti 10 kuglica nutele i ostaviti u zamrzivacu da se stegnu.
U skuvani krompir dodati puter, sjediniti, ispasirati i dobro ohladiti (mozete i preko noci u frizideru).
Tome dodati jaje, ulje i brasno i umesiti testo.
Sipati svaki put malo brasna po rukama i odvajati testo (oko 70 g) i istanjiti ga dlanovima.
Ubaciti po jednu kuglicu nutele u svaki komad testa i formirati knedle.
Proprziti malo prezle, dodati im secer i kakao i sjediniti.
*To pripremite pre nego sto skuvate knedle.
Knedle kuvati u dubljoj serpi sa vodom u koju ste dodali 3-4 kasike ulja i malo soli oko 3-4 minuta, odnosno dok ne isplivaju same na povrsinu pa jos jedno minut.
Direktno iz vode ih samo malo procediti i ubaciti u prezle. Uvaljati ih sa svih strana.
Ostaviti da se malo prohlade i sluziti.
Potrebno
500 g skuvanog krompira
190 g ostrog brasna
50 g putera
1 jaje
2 kesice vanilinog secera
1 kasika ulja
Za posipanje:
150 g prezli
2 kesice vanilinog secera
70 g secera
2 kasike kakao praha
Oko 200 g nutele
Malo soli
3, 4 kasike ulja
Priprema:
Kasicicom odvojiti 10 kuglica nutele i ostaviti u zamrzivacu da se stegnu.
U skuvani krompir dodati puter, sjediniti, ispasirati i dobro ohladiti (mozete i preko noci u frizideru).
Tome dodati jaje, ulje i brasno i umesiti testo.
Sipati svaki put malo brasna po rukama i odvajati testo (oko 70 g) i istanjiti ga dlanovima.
Ubaciti po jednu kuglicu nutele u svaki komad testa i formirati knedle.
Proprziti malo prezle, dodati im secer i kakao i sjediniti.
*To pripremite pre nego sto skuvate knedle.
Knedle kuvati u dubljoj serpi sa vodom u koju ste dodali 3-4 kasike ulja i malo soli oko 3-4 minuta, odnosno dok ne isplivaju same na povrsinu pa jos jedno minut.
Direktno iz vode ih samo malo procediti i ubaciti u prezle. Uvaljati ih sa svih strana.
Ostaviti da se malo prohlade i sluziti.
Primjedbe
Objavi komentar