Kremasti Milka kolač




Kora
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika hladne vode
4 kašike brašna
jedna kašika kakaoa
jedna kašičica praška za pecivo

Krema od vanilije
3 žumanca
250 ml mlijeka
80 grama šećera
jedna kesica vanilin šećera
jedna kašika gustina
100 grama putera

Krema sa Milka čokoladom
3 jajeta
80 grama šećera
100 grama Milka čokolade (tamne ili mliječne)
100 grama putera
I još
šlag ili slatka pavlaka za dekorisanje.



Priprema


Ulupati pjenasto bjelanca pa postepeno dodavati vodu uz mućenje. Dodati šećer pa mutiti dok se ne dobije jaka pjena i šećer se istopi. Kada se šećer istopi, dodati žumanca. Umutiti pa dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti varjačom. Dok to radite, rerna se zagrijava na 180 stepeni.
Istresti masu u obložen pleh dimenzija 20 x 35 i peći oko 25 minuta. Ohlađen biskvit presjeći vodoravno, da se dobiju dvije tanke korice.

Za kremu od vanilije pomiješati mlijeko, brašno, šećer, žumanca i vanilin šećer. Umutiti pa staviti na srednju vatru, uz miješanje, da se skuva. Skuvan fil skloniti sa vatre pa ohladiti. Pjenasto ulupati puter pa mu dodati ohlađenu kremu i umutiti.

Za kremu od Milka čokolade pomiješati jaja, šećer i izlomljenu čokoladu pa staviti na paru. Miješati dok se sve ne otopi i sjedini. Zatim ostaviti na pari do 10 minuta, da se kuva, uz miješanje pa skloniti i ohladiti. Ulupati pjenasto puter pa mu dodati ohlađenu kremu i sve umutiti.

Na prvu koru nanijeti bijelu kremu, poklopiti drugom korom pa nanijeti Milka kremu i sve na kraju prekriti šlagom ili slatkom pavlakom. 

Primjedbe

Popularni postovi