Rol pita sa belim mesom i sampinjonima

Ova pita je jako "zahvalna", moze se praviti dan ranije, jer je, mnogo lepsa, kada je hladna



Sastojci
500 gr kora za pitu
350 gr pileceg belog mesa
500 ml kisele pavlake (skoro tri case pavlake)
300 gr sampinjona
1 glavica crnog luka
ulje, biber, vegeta, so...


Priprema
1.
Meso operite, isecite na manje snicle, izlupajte tuckom za meso, da bude tanko, posolite (povegetite) i pobiberite.

Na zagrejanom ulju (dve kasike) prodinstajte sitno iseceni luk, kada luk postane staklast, dodajte iseckane sampinjone, posolite i pobiberite i dinstajte dok tecnost ne uvri. Ostavite da se smesa ohladi.

Kore podelite na dva dela, da dobijete dve strudle, ja sam imala 10, pa sam dobila dva rolata od po 5 kora. Jednu po jednu koru rasirite i svaku namazite (i prvu) sa malo kisele pavlake. Nemojte preterivati, da vam se rolati ne raspadnu. Odvojite sa strane, 5 kasika pavlake, da premazete, na kraju rolate.

Znaci SVAKU koru mazete i na zadnju (u mom slucaju petu), na jednoj strani stavite prodinstane sampinjone, razmazite po kori, a na drugu stranu stavite ZIVO belo meso (snicle), jednu do druge, da se ne dodiruju.

Ostavite kraj kora prazan, da mozete lepo da uvijete. Zatim uvijajte u rolat, pocevsi od strane sa sampinjonima, da vam meso bude na kraju. Prebacite u pleh (u koji ste stavili pek papir). Isto ponovite jos jednom, da dobijete dva rolata. Oba rolata premazite sa onih 5 kasika kisele pavlake. To je obavezno, jer inace, rolati pucaju.

Pecite u unapred zagrejanoj rerni, na 180, nekih 30 do 35 minuta, da rolati dobiju lepu, zlacanu boju. Jako se lepo seku kada se dobro ohlade, ali su ukusni u svakom slucaju.

Primjedbe

Popularni postovi