Torta Afrika
U ove hladna dane malo vruce Afrike.....
SASTOJCI
2 margarina (500 gr)
650 g šećera u prahu
15 jaja
700 g čokolade za kuvanje
9 kašika brašna
700 g šlag krema od čokolade
1 l mlijeka
Umutiti 2 margarina sobne temperature sa 650 g šećera u prahu.
Odvojiti bjelanca od žumanaca i posebno ih umutiti.
U umućeni margarin i šećer u prahu dodati umućena žumanca, rastopljenu čokoladu i umućena bjelanca.
Sve to umutiti mikserom i od dobijene smjese odvojiti u posebnu posudu 39 kašika.
Zatim u odvojenu smjesu dodati 9 kašika brašna.
U pleh obložen aluminijumskom folijom staviti 13 kašika smjese u koju smo dodali brašno i peći koru na 200 stepeni 10 do 15 minuta.
Postupak ponoviti jos 2 puta tako da dobijemo 3 kore.
Umutiti 700 g šlaga sa 1 litar mlijeka.
Kore filovati tako što na prvu koru namažemo doabijen fil, a preko fila šlag.
Zatim staviti drugu koru, pa fil, šlag i na kraju staviti treću koru.
Potom cijelu tortu ukrasiti preostalim šlagom, ostaviti u frižider najbolje da prenoći, pa je isjeći na parčad i poslužiti
Primjedbe
Objavi komentar