Ledeni parfe od meda



100 g orašastih plodova
3 žumanjka
2 jaja
75 ml mlijeka
1/2 čajne žlice cimeta
200 g meda
250 g biljnog šlaga/slatkog vrhnja


Orašaste plodove grubo nasjeckajte i popržite u tavi bez masnoće, ostavite ih da se ohlade.

Žumanjke, jaja, mlijeko, cimet i med miksajte kuhajući ih na pari 10 min (da se smjesa zgusne).
Posudu s pripremljenom smjesom stavite u posudu napunjenu kockicama leda i miksajte smjesu da se ohladi.

Istucite šlag i lagano ga umiješajte u ohlađenu smjesu.

Uski četvrtasti kalup obložite folijom i u njega rasporedite pripremljenu smjesu, a po njoj rasporedite orašaste plodove (možete prvo staviti pola smjese u kalup, pa ju posuti orašastim plodovima, a po njima rasporediti ostatak smjese).

Stavite u zamrzivač na nekoliko sati (najbolje preko noći).

Istresite iz kalupa i ukrasite orašastim plodovima.

Primjedbe

Popularni postovi