Kremasta torta sa 2 fila
Kada vam se jede nešto lagano i kremasto ova torta je pravi izbor
Sastojci:
400-500 g keksa
400 ml slatke pavlake
4-5 kašika šećera u prahu
1 kašika vanilin šećera
1-1,5 kašika kakaa
Za glazuru:
60-70 g čokolade za kuvanje
100-120 ml slatke pavlake
Priprema:
Slatku pavlaku, šećer u prahu i vanilin šećer stavite u posudu i mutite mikserom dok ne dobijete gust krem. Podelite smesu na 2 dela i u drugi umeštajte kakao.
Četvrtastu kutiju od sladoleda obložite providnom folijom pa na dno stavite polovinu svetlog krema. Preko naređajte keks pa preko njega opet svetli fil, opet keks pa polovina tamnog fila, zatim red keksa pa fila i završite slojem keksa.
NIŠTA LEPŠE NISTE PROBALI! Kremasta torta sa 2 fila bez pečenja gotova za samo 15 minuta
AUTOR: Stil/A.K. DATUM I VREME: 08.03.2019. 08:11
0 Komentara
Prste da poližeš!
Torta, kolač, slatkiš, desert
Foto: Screenshoot Youtube
Kada vam se jede nešto lagano i kremasto ova torta je pravi izbor.
PROČITAJTE JOŠ:
NEODOLJIVA KOMBINACIJA! Slatke kocke sa kiselom pavlakom su toliko ukusne da ne postoji osoba koja ih ne voli!
ZA SVAČIJI DŽEP! Čokoladni kolač koji će obožavati sve generacije! Za manje od 350 dinara jedite KRLJEVSKI! (RECEPT)
NEODOLJIV UKUS! Torta MLEČNA DEVOJKA, najlepša nemačka poslastica, topi se u ustima!
VRAĆA U DETINJSTVO! Jugoslovenski kolač, poslastica koju obožavaju sve generacije!
Sastojci:
400-500 g keksa
400 ml slatke pavlake
4-5 kašika šećera u prahu
1 kašika vanilin šećera
1-1,5 kašika kakaa
Za glazuru:
60-70 g čokolade za kuvanje
100-120 ml slatke pavlake
Priprema:
Slatku pavlaku, šećer u prahu i vanilin šećer stavite u posudu i mutite mikserom dok ne dobijete gust krem. Podelite smesu na 2 dela i u drugi umeštajte kakao.
Četvrtastu kutiju od sladoleda obložite providnom folijom pa na dno stavite polovinu svetlog krema. Preko naređajte keks pa preko njega opet svetli fil, opet keks pa polovina tamnog fila, zatim red keksa pa fila i završite slojem keksa.
Prekrijte tortu folijom i stavite u frižider na 1 – 2 sata da se stegne. Za glazuru prokuvajte slatku pavlaku, ali pazite da ne provri pa sklonite sa ringle. Dodajte čokoladu i promešajte da se lepo sjedini.
Izvadite tortu iz frižidera, sklonite foliju i polako je okrenite na tacnu. Sipajte glazuru preko torte, ohladite je malo, ukrasite po želji i služite.
Sastojci:
400-500 g keksa
400 ml slatke pavlake
4-5 kašika šećera u prahu
1 kašika vanilin šećera
1-1,5 kašika kakaa
Za glazuru:
60-70 g čokolade za kuvanje
100-120 ml slatke pavlake
Priprema:
Slatku pavlaku, šećer u prahu i vanilin šećer stavite u posudu i mutite mikserom dok ne dobijete gust krem. Podelite smesu na 2 dela i u drugi umeštajte kakao.
Četvrtastu kutiju od sladoleda obložite providnom folijom pa na dno stavite polovinu svetlog krema. Preko naređajte keks pa preko njega opet svetli fil, opet keks pa polovina tamnog fila, zatim red keksa pa fila i završite slojem keksa.
NIŠTA LEPŠE NISTE PROBALI! Kremasta torta sa 2 fila bez pečenja gotova za samo 15 minuta
AUTOR: Stil/A.K. DATUM I VREME: 08.03.2019. 08:11
0 Komentara
Prste da poližeš!
Torta, kolač, slatkiš, desert
Foto: Screenshoot Youtube
Kada vam se jede nešto lagano i kremasto ova torta je pravi izbor.
PROČITAJTE JOŠ:
NEODOLJIVA KOMBINACIJA! Slatke kocke sa kiselom pavlakom su toliko ukusne da ne postoji osoba koja ih ne voli!
ZA SVAČIJI DŽEP! Čokoladni kolač koji će obožavati sve generacije! Za manje od 350 dinara jedite KRLJEVSKI! (RECEPT)
NEODOLJIV UKUS! Torta MLEČNA DEVOJKA, najlepša nemačka poslastica, topi se u ustima!
VRAĆA U DETINJSTVO! Jugoslovenski kolač, poslastica koju obožavaju sve generacije!
Sastojci:
400-500 g keksa
400 ml slatke pavlake
4-5 kašika šećera u prahu
1 kašika vanilin šećera
1-1,5 kašika kakaa
60-70 g čokolade za kuvanje
100-120 ml slatke pavlake
Priprema:
Slatku pavlaku, šećer u prahu i vanilin šećer stavite u posudu i mutite mikserom dok ne dobijete gust krem. Podelite smesu na 2 dela i u drugi umeštajte kakao.
Četvrtastu kutiju od sladoleda obložite providnom folijom pa na dno stavite polovinu svetlog krema. Preko naređajte keks pa preko njega opet svetli fil, opet keks pa polovina tamnog fila, zatim red keksa pa fila i završite slojem keksa.
Izvadite tortu iz frižidera, sklonite foliju i polako je okrenite na tacnu. Sipajte glazuru preko torte, ohladite je malo, ukrasite po želji i služite.
Primjedbe
Objavi komentar